Μπορούν τα στενά jeans να σου προκαλέσουν κολπικές λοιμώξεις;

Είναι από τα πλέον αγαπημένα είδη μόδας και δημοφιλή σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Ταιριάζουν τέλεια στο σώμα και το αναδεικνύουν. Τότε γιατί δεν πρέπει να φοράτε κολλητά jeans κάθε μέρα; Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, τα στενά jeans μπορεί να προκαλέσουν κολπικές ενοχλήσεις και υπερ-ανάπτυξη βακτηρίων. Διαβάστε για να μάθετε γιατί.

Αποχωριστείτε για λίγο το στενό σας jean

Δεν είναι καλή ιδέα να φοράτε το στενό σας jean κάθε μέρα. Τα στενά ή συνθετικά ρούχα, όπως είναι τα jeans, περιορίζουν τη ροή και την κυκλοφορία του αέρα γύρω από την βουβωνική χώρα και το αιδοίο, εγκλωβίζοντας ζέστη και υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή. Ο συνδυασμός αυτών των συνθηκών δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για ανάπτυξη κολπικών ενοχλήσεων και μικροβιακών προβλημάτων.

Αποφύγετε τους ερεθισμούς λόγω τριβής

Η πιο πιθανή αιτία για τις κολπικές ενοχλήσεις που προκαλούνται όταν φοράτε κολλητά jeans ή στενά, συνθετικά εσώρουχα είναι ο ερεθισμός από το ύφασμα που τρίβει σφιχτά το αιδοίο. Αυτοί οι ερεθισμοί μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολοι. Μη φοράτε σφιχτά ρούχα σε καθημερινή βάση. Αποφύγετε τα συνθετικά υφάσματα που δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνεύσει, ούτε στον αέρα να κυκλοφορήσει.


"Το θερμό και υγρό περιβάλλον χωρίς επαρκή ροή αέρα δημιουργεί την τέλεια εστία για τα κακά βακτήρια και τους μύκητες. Αυτό αυξάνει φυσικά τον κίνδυνο μόλυνσης"


Κάντε έξυπνες επιλογές στα εσώρουχα σας

Εξαιτίας της στενής τους εφαρμογής, οι γυναίκες συχνά επιλέγουν να φορούν συνθετικά εσώρουχα ή strings κάτω από το skinny jean τους. Το βαμβάκι και άλλα υλικά, που επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνεύσει, είναι η καταλληλότερη επιλογή για εσώρουχα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να εγκλωβίσουν τη ζέστη και την υγρασία. Τα strings μπορεί να ασκήσουν τριβή στο αιδοίο και να προκαλέσουν κνησμό, ερεθισμό και αίσθηση καύσου στην ευαίσθητη περιοχή. Πέραν τούτου, ο κίνδυνος μεταφοράς βακτηριδίων από τον πρωκτό στον κόλπο μπορεί να αυξηθεί, καθώς τα strings πιέζουν και τις δύο περιοχές και είναι πιο πιθανό να μετακινηθούν κάτω από σφιχτά ρούχα, όπως τα στενά jeans.

Αφήστε απλώς τον κόλπο σας να αναπνεύσει…

Τα στενά jeans «εγκλωβίζουν» την ευαίσθητη περιοχή. Είναι σημαντικό να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί γύρω από τη βουβωνική χώρα και το αιδοίο. Η ευαίσθητη περιοχή πρέπει να μπορεί να αναπνέει, έτσι ώστε να αποτρέπεται ο εγκλωβισμός της ζέστης και της υγρασίας στον κόλπο. Οι μύκητες και τα βακτήρια αναπτύσσονται σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα, επομένως μην τους δίνετε την ευκαιρία που θέλουν! Επιλέξτε ρούχα με φυσικές ίνες, και αν φοράτε σφιχτά ρούχα ή στενά jeans όλη μέρα – απλώς βγάλτε τα όταν πάτε σπίτι και βάλτε μερικά άνετα ρούχα, που επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνεύσει. Μη φοράτε σε καθημερινή βάση σφιχτά ρούχα, όπως κολλητά jeans.

Σεβαστείτε τη φυσική ισορροπία των βακτηρίων

Η λεπτή ισορροπία της κολπικής χλωρίδας είναι σημαντική για την καλή κολπική σας υγεία. Το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι ελαφρώς όξινο και έτσι εμποδίζει τα επιβλαβή μικρόβια να πολλαπλασιαστούν. Όταν η ισορροπία της κολπικής χλωρίδας διαταράσσεται, τα επιβλαβή μικρόβια που βρίσκονται στον κόλπο υπερ-αναπτύσσονται και προκαλούν διάφορες ενοχλήσεις όπως κνησμός, δυσάρεστη οσμή και μη φυσιολογικές εκκρίσεις. Όταν φοράτε εσώρουχα από συνθετικές ίνες και σφιχτά παντελόνια, περιορίζεται η κυκλοφορία του αέρα και προκαλείται τριβή και θερμότητα γύρω από την περιοχή του κόλπου. Αυτό το περιβάλλον βοηθά τα επιβλαβή μικρόβια να αναπτυχθούν. Επομένως, ενώ τα στενά jeans και τα σφιχτά εσώρουχα δεν προκαλούν άμεσα κολπικά μικροβιακά προβλήματα, μπορεί να συντελέσουν σε οποιαδήποτε υφιστάμενα προβλήματα, προκαλώντας άλλες δυσάρεστες ενοχλήσεις που μπορεί να αναπτυχθούν, αν δεν αντιμετωπιστούν. Να είστε προσεκτικές με την κολπική σας υγεία! Επιλέξτε φυσικά βαμβακερά εσώρουχα, επιτρέψτε στον αέρα να κυκλοφορήσει και χρησιμοποιήστε ήπια καθαριστικά χωρίς σαπούνι.

Το να φοράτε που και που στενά jeans δεν βλάπτει. Να θυμάστε ότι ένα skinny jean από βαμβάκι είναι σαφώς καλύτερο από τα jeans που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά. Φροντίστε να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και μην επιλέγετε κολλητά jeans ή άλλα στενά παντελόνια σε καθημερινή βάση. Εάν παρατηρήσετε κολπικές ενοχλήσεις, αφού φορέσατε ένα skinny jean, το Multi-Gyn ActiGel θα σας χαρίσει άμεση ανακουφιστική δράση και ταυτόχρονα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ευαίσθητης ισορροπίας της κολπικής χλωρίδας.