Πώς να φροντίσετε τον κόλπο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Κατά τη θερινή περίοδο ο κόλπος σας είναι πιο ευάλωτος απ’ ό, τι συνήθως. Η θερμότητα, η εφίδρωση, τα ταξίδια, το κολύμπι είναι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν κολπικές ενοχλήσεις. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τον κόλπο σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

  • Αν περνάτε τις περισσότερες ώρες στη δουλειά σας καθισμένες σε ένα γραφείο, αν προγραμματίζετε μια μεγάλη μετακίνηση ή σχεδιάζετε να ταξιδέψετε, να έχετε υπόψη σας ότι το να κάθεστε για ώρες, όχι μόνο θα προκαλέσει πόνο στην πλάτη και τους ώμους σας, αλλά επίσης θα αυξήσει τον κίνδυνο κολπικής μυκητίασης. Όταν καθόμαστε σε μία συγκεκριμένη θέση, η ευαίσθητη μας περιοχή θερμαίνεται, η ροή του αέρα μειώνεται και η υγρασία αυξάνεται. Οι υγρές, ζεστές περιοχές με ανεπαρκή ροή αέρα είναι τέλειες για την ανάπτυξη των μικροβίων και την πρόκληση κάποιας λοίμωξης.
  • Το να φοράτε στενά τζιν και σφιχτά σορτς κατά τη διάρκεια των θερμών μηνών αυξάνει μόνο την ήδη επιβλαβή επίδραση των στενών ρούχων. Η τριβή, η θερμότητα και η υγρασία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, αυξάνοντας τον κίνδυνο κολπικής μυκητίασης. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται περαιτέρω από τον ιδρώτα, που βρίσκεται σε στενή επαφή με το δέρμα. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τα αγαπημένα σας κομμάτια, προσπαθήστε να μην τα φοράτε κάθε μέρα. Επιλέξτε ρούχα και εσώρουχα φτιαγμένα από φυσικά υλικά, ώστε το δέρμα σας να μπορεί να αναπνέει. Σχετίζεται με: Στενά τζιν και κολπικές ενοχλήσεις.
  • Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάνουμε αποτρίχωση και ξυριζόμαστε πιο συχνά απ’ ό, τι τους χειμερινούς μήνες, και μερικές φορές κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε μαλακό δέρμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή κνησμό. Για να αποφευχθεί αυτό, να ξυρίζεστε μέρα παρά μέρα για να επιτρέπετε στο δέρμα να αναρρώνει. Ενυδατώνετε το δέρμα σας πριν τη θεραπεία και εφαρμόστε ένα φυσικό καταπραϋντικό προϊόν μετά.
  • Το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου που πολλές γυναίκες αισθάνονται τολμηρές, όταν πρόκειται για σεξουαλικές επαφές. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε προστασία, προκειμένου να αποτρέψετε μία λοίμωξη ή ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Επίσης, μην ξεχνάτε τη λίπανση. Η κολπική υγρασία είναι απαραίτητη για μία ανώδυνη, άνετη επαφή. Για αυτό αν έχετε πρόβλημα με τη φυσική ενυδάτωση, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει με αυτό. Τα λιπαντικά θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη σεξουαλική επαφή χωρίς πόνο, αλλά αν αναζητάτε μία πιο μακροπρόθεσμη λύση, ειδικά αν βιώνετε τριβή κατά την άσκηση ή ακόμα και στο περπάτημα, δοκιμάστε μία κολπική ενυδατική κρέμα, που μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά και έχει ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα.
  • Πάτε διακοπές και προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χώρο στη βαλίτσα σας; Μπορεί να αποφασίσετε να αφήσετε εκτός κάποια καλλυντικά προϊόντα, που όντως καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ωστόσο, το να αφήσετε εκτός το καθαριστικό προϊόν της ευαίσθητης περιοχής, αντικαθιστώντας το με κανονικό σαπούνι ή κάποιο αφρόλουτρο μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα. Τα σκληρά καθαριστικά μπορούν εύκολα να βλάψουν τα επιφανειακά στρώματα της ευαίσθητης περιοχής, να διαταράξουν την τιμή του pH και να προκαλέσουν ερεθισμό. Χρησιμοποιήστε απλώς νερό ή πάρτε μαζί σας ένα φυσικό, απαλό προϊόν, που περιέχει ήπια συστατικά και είναι στην κατάλληλη τιμή pH για την ευαίσθητη περιοχή.
  • Όταν ταξιδεύετε, να έχετε μαζί σας ένα πακέτο με ήπια μαντηλάκια καθαρισμού, τα οποία να είναι κατά προτίμηση βιοδιασπώμενα. Αυτό θα σας επιτρέψει να φροντίσετε την υγιεινή σας και να νιώθετε μια αίσθηση φρεσκάδας, όπου και αν είστε, ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο ντους.